A Catalunya tenim tendència a mirar el cel, no només a nivell meteorològic sinó també a nivell astronòmic. Hem trobat 16 observatoris astronòmics repartits per tot el territori.

Alguns dels observatoris més importants de Catalunya han estat creats per a la recerca, la formació i la divulgació en l’àmbit astronòmic com és el cas del Parc Astronòmic del Montsec. D’altres han crescut al voltant de la passió de persones que han aconseguit els recursos necessaris per a poder gaudir d’aquesta ciència que tant agrada des de fa mil·lennis, com és el cas de l’observatori Mn. Manel Serinanell de Vic.

Catalunya compta amb indrets que han estat reconeguts per les seves condicions d’observació astronòmica excepcionals, tant a nivell meteorològic, com per la baixa contaminació lumínica i per la foscor d’algunes zones, molt preuades pels observadors. El Pirineu, la serra del Montsec, les Gavarres i l’Alt Empordà s’enduen les medalles amb l’acreditació internacional de Starlight.

Observatori del Garraf

Observatori del Montsec

Observatori d’Albanyà

Observatori de Castelltallat

Observatori Can Roig i de Mas Roig II a Llagostera

Observatori de Sabadell

Observatori de Pujalt

Observatori Fabra a Barcelona

Observatori de l’Ebre

Observatori Món Natura Pirineus

Observatori de Tiana

Observatori Mn. Manel Serinanell, a Vic

Observatori Esteve Duran de Seva

Observatori Astronòmic de les Gavarres

Parc Astronòmic Muntanyes de Prades (Nou)

Astropriorat (Nou)